Триумф за България в многобоя на турнира Гран При на Марбея по художествена гимнастика

България СПОРТ

Пълен триумф за българските гимнастички на турнира от веригата Гран При в испанския град Марбея, след като Ева Брезалиева, Боряна Калейн и Стилияна Николова завоюваха всички отличия, пише gong.bg.

Брезалиева изигра най-стабилно всичките си съчетания и спечели златния медал в многобоя със сбор от 124.050 точки. Втора се класира Боряна Калейн със 119.080, а бронзовото отличие взе Стилияна Николова със 118.350 точки.

Композициите на българките са трудни, съобразени с новия правилник и е търсено съзнателно от треньорския щаб всяка една да бъде показана в характерния си стил и присъствие на килима.

„Триумф за българската художествена гимнастика на Гран При в Марбея, Испания! Златен, сребърен и бронзов медал в многобоя! Ева Брезалиева стана шампион с много смела, артистична и умна игра! Боряна Калейн е втора. Допусна грешки, но успя да покаже огромния потенциал на композициите си. Стиляна Николова е трета. Тя също допусна грешки, но композициите и са много трудни и изискват много работа. Знам, че ще се справи“, написа Илиана Раева във Facebook.

На финалите днес Ева Брезалиева ще играе на всичките четири уреда, Стилияна Николова на три финала (обръч, топка и бухалки), а Боряна Калейн е финалистка на лента.

На обръч Брезалиева влиза с най-висока оценка 32.300 точки, която е и най-високата изобщо на турнира, а Стилияна Николова е с втора по сила 31.350.

На топка отново Брезалиева е с първа оценка 30.850, а Стилияна Николова има 29.400 точки.

На бухалки Николова се класира с най-висока оценка на уреда – 31.600, а Брезалиева в с втора по сила 30.950 точки.

На лента най-високата оценка получи Боряна Калейн 31.500, а Ева Брезалиева влезе във финала с втора – 29.950 точки.

Ансамбъл на България за жени в състав Вая Драганова, Елена Георгиева, Петя Борисова, Женина Трашлиева, Биляна Везирска и София Иванова показа композицията си с пет обръча, тъй като в Марбея няма състезание.

Днес предстоят финалите на отделните уреди при жените, международния турнир „Андалусия къп“ за девойки с участието на Елвира Краснобаева и Дара Стоянова, а ансамбъл жени ще представи композицията си с три ленти и две топки./nova.bg

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *