Български автобуси с туристи блокирани 9 часа на сръбско-унгарската граница

ТОП НОВИНИ

Консулът на България в Будапеща съобщи за интензивен трафик на сръбско-унгарската граница във връзка с предстоящите новогодишни празници и засилен контрол от компетентните гранични власти, което води до необходимост от по-дълго от обичайното изчакване. В рамките на днешния ден на граничния пункт ГКПП Хоргош-Рьоске е имало струпване на 25 автобуса, два от които с български граждани. След намесата на консула последните вече са проверени и са продължили своето пътуване. Това съобщи пресцентърът на Министерството на външните работи в отговор на запитване на БТА, след като в медии се появи информация за случай с български граждани, които изчакват на сръбско-унгарската граница при осъществяване на автобусен транспорт.

По информация на БНР автобусите са престояли на сръбско – унгарската граница в продължение на близо 9 часа.

МВнР съветва българските граждани по време на пътувания около новогодишните празници, когато се наблюдава засилен сухопътен трафик, да се информират своевременно преди предприемането на пътуването и да използват алтернативни маршрути и ГКПП за преминаване.

Сигнали и молби за съдействие при бедствени ситуации на български граждани се приемат денонощно на телефонните линии на Дирекция „Ситуационен център“ на МВнР: на телефони: +359 2 948 24 04; +359 2 971 38 56, по електронна поща – e-mail: crisis@mfa.bg, както и на дежурните телефони за спешни случаи на дипломатическите ни представителства, припомнят от ведомството.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *