Започна проверка по случая с кола, снимана с 260 км/ч по магистрала

ТОП НОВИНИ

След репортаж в „Здравей, България” за шофьор, качил клипове с шофиране по магистрала с 260 км/ч в социалните мрежи, полицията в Бургас започва проверка. Засичана ли е колата от камерите на полицията с превишена скорост и кой ще бъде наказан, след като собственикът твърди, че не е шофирал той и предоставял ключовете на близки и познати?

С 260 км/ч по магистралата: Кой е шофьорът, заснел нарушението си и похвалил се в интернет

Началникът на сектор „Пътна полиция“ в Бургас инспектор Пламен Николов обясни, че камерите на МВР не са засичали въпросния автомобил с превишена скорост. Мъжът, който го стопанисва обаче е бил разпитан в полицията. Оказало се, че не той, а член на семейството му е собственик на колата. Ако се докаже, че сниманите нарушения са отпреди 2 и повече години, както твърди младият мъж, той не носи наказателна отговорност. Ако се установи скорошно нарушения, отговорен е собственикът на автомобила или ползвател, посочен от него, подчерта инсп. Николов.

Ако се докаже, че сниманите нарушения са отпреди 2 и повече години, както твърди младият мъж, той не носи наказателна отговорност. Ако се установи скорошно нарушения, отговорен е собственикът на автомобила или ползвател, посочен от него, подчерта инсп. Николов.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *