Знаково решение! България промени Конституцията си

ТОП НОВИНИ

Очаква се Народното събрание да проведе трето гласуване на промените в Конституцията.

В декларация от парламентарната трибуна председателят на „Възраждане“ Костадин Костадинов каза, че правителството е „съставено от престъпници“: „Вчера административният съд обяви демонтажа на Паметника на Съветската армия за незаконен. Оказа се, че някои съдии не са подвластни на олигарси. Има светлина в тунела. Това няма как да остане безнаказано. Демонтажът на един паметник е само един символ на беззаконието, в което живеем 30 години“.

Костадинов посочи още, че втори ден парламентът е обграден от полиция и попита от кого се страхуват останалите: „Вие, Пеевски, има защо да се притеснявате. Не за първи път хора, попаднали във властта да обслужват една велика сила като обиждат друга велика сила“.

„Тази глутница от мултимилиардери ще помете всеки. Не се накрадохте … Нека Господ ви дари с това, което заслужавате. Ако е щастие – нека е щастие, ако е линч – нека да е линч. Днес режете българския народ и държава с флекс“, заяви Костадинов.

Веднага обаче това принуди председателят на парламента Росен Желязков да му наложи забележка: „Трябва да ви отстраня за 3 заседания, но няма да ви отстраня, защото това е търсена провокация“.

Депутатите ще продължат и с гледането на държавния бюджет на второ четене. В бюджета за 2024 година е заложен дефицит от 3%.

В зала се регистрираха 220 народни представители за началото на днешното заседание. 

След поименно гласуване и стриктно преброяване стана ясно, че промените в Конституцията са приети. При гласуването Бойко Рашков гласува „въздържал се“.

Изменението бе прието със 165 гласа „за“. 71  народни депутати бяха „против“.

Шестата поправка на Конституцията така вече е факт.

Веднага след това народните представители излязоха в 30 минутна почивка.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *