Мъж спаси майка и детето ѝ, паднали в ледените води на Гребния канал в Пловдив

България

Истински шок преживя майка с малко дете в Пловдив, след като двамата паднали в ледените води на Гребния канал в града през уикенда. За щастие в този момент наблизо се е разхождало семейство с бебе. Бащата реагирал мигновено и влязъл във водата, за да спаси майката и малкото дете. За инцидента алармира свидетел на случилото се в социалните мрежи.

„Всичко стана за секунди. Детето бягаше напред и падна във водата. Майката започна да пищи. Наблизо имаше мъж, който веднага скочи да извади детето. Жената обаче също се подхлъзна и падна във водата. На помощ се притече и друг човек, който при опита си да помогне – също падна във водата. Така се оказахме с четирима души за спасяване”. Това разказа в ефира на „Здравей, България” спасителят Васил Лесев.

Той и колегата му веднага се отзовали и извадили хората от студената вода. „Само с уплах се размина ситуацията. Бяха и измръзнали. Не се наложи да се вика линейка, тъй като всички бяха с автомобили и веднага влязоха в тях на топло”, допълни спасителят Валентин Стоименов.

Това не е първият подобен случай в същия ден. „Охранител забеляза около 1:45 часа през нощта двама от трима разхождащи се младежи на Гребния канал падат във водата. Наши спасители са се притекли на помощ. Извадени са веднага от водата. Извикана е и полиция, линейка и Гражданска защита. За случая обаче не се разшумя, защото не е имало свидетели. Но случаят не е прецедент”, подчерта Димитър Палашев, директор на ОП „Общинска охрана“- Пловдив.

По думите му през зимните месеци водата в Гребния канал е по-малко. „Намалили сме нивото заради снегонавявания и дъждове. Нивото трябва да е и по-ниско, защото ако замръзне и някой се подлъже – да не се стига до фатални инциденти. Целия Гребен канал е оборудван с указателни и забранителни табели. Предупреждават се хората, дошли да се разходят, от нашите служители по охраната”, твърди Палашев.

/нова бг

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *