Нови правила: Децата аут от ресторантите

ТОП НОВИНИ

На ресторант с дете след 22 ч. – само с декларация. Това предвижда проект на постановление на Министерския съвет.

С него ще бъде изменена и допълнена Наредбата за специализирана закрила на деца на обществени места. Проектът за промени в подзаконовия нормативен акт е публикуван за обществено обсъждане в Портала за обществени консултации на Министерския съвет на 1 декември. Дискусията ще продължи до 2 януари.

Родителите на непълнолетни деца са наясно колко сложно е да отидат с тях на театър или концерт и каква опашка се оформя от хора, които попълват декларации на коляно. Сега това се предвижда да се случва и в ресторанта. Придружителите на хлапетата ще трябва да доказват чии са те. А ресторантьорите ще трябва да разпечатват декларации или да гонят клиентите, които не си носят такива, когато стрелките на часовника минат 22:00 ч.

Регламентира се също изискване за собствениците, наемателите или ползвателите на търговски обекти, кина и театри, чиито обекти се посещават от деца, да поставят на видно място за клиентите информация за изискванията за придружаване на деца на обществени места, включително за изискването за представяне на декларацията по образец./новини бг

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *