Петима задържани при спецакция в Пиринско

ТОП НОВИНИ

Специализирана полицейска операция по линия на противодействие на производството, съхранението и разпространението на наркотични вещества е проведена от полицейски служители на ОДМВР-Благоевград.

В обедните часове на 30 ноември на пътя между град Симитли и Разлог, от полицейски служители на РУ-Разлог е извършена проверка на лек автомобил „БМВ“ с 29-годишен водач от с. Краище и пътуващите в него четирима мъже на възраст 20, 21, 22 и 28 години. 

У 22-годишния пътник органите на реда открили полиетиленово пликче, съдържащо около 0,6 грама хероин, а в къща в с. Краище, обитавана от 21-годишния – около 0,6 грама тревиста маса, реагираща положително на марихуана. Лицата са задържани със заповед за задържане до 24 часа. Уведомена е компетентната прокуратура.

Около 14:20 часа вчера на бул. “Димитър Солунски“ в гр. Благоевград, от полицейски служители на 02 РУ-Благоевград е спрян за проверка товарен автомобил.

С техническо средство е констатирано, че 29-годишният водач на автомобила, който е от гр. Благоевград шофира след употреба на наркотично вещество, а в хода на работата по случая е установено, че същият съхранява около 4,5 грама канабис в лек автомобил, паркиран в района на ул. “Братя Миладинови“ в гр. Благоевград. Мъжът е задържан със заповед за задържане до 24 часа, а по случая е образувано досъдебно производство.

-фокус, сн:архив

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *