Русия унищожи база за обучение на чуждестранни наемници в Украйна с комплекса „Искандер“(ВИДЕО)

ВОЙНАТА В УКРАЙНА СВЯТ

Министерството на отбраната на Руската федерация публикува в петък кадри от работата на  комплекса „Искандер“. С помощта на оперативно-тактическия комплекс на въоръжените сили на РФ бе унищожена базата за обучение на чуждестранни наемници в Украйна, отбелязват от ведомството.

„Руското министерство на отбраната публикува кадри от работата на екипажите на оперативно-тактическия комплекс „Искандер“ по време на удар с прецизно оръжие по военната инфраструктура на Въоръжените сили на Украйна. Оперативно-тактическата ракетна система „Искандер“ унищожи учебната база за чуждестранни наемници“, се казва в изявление на военното ведомство.

На публикуваните кадри се вижда, че стрелбата е извършена с два вида ракети – балистични и крилати. Според Максим, ръководител на самоходната пускова установка, сградата е почти напълно разрушена от балистична ракета. „Балистична ракета порази сградата, в която се намира чуждестранният легион и тренировъчната база. Тъй като беше използвана фугасно проникваща бойна глава, сградата, дълга 60 метра, беше почти напълно разрушена, и противникът беше унищожен“, каза той.

Командирът на пусковата батарея Алексей уточни, че комплексите могат да използват както крилати, така и балистични ракети. „Задачата беше да се удари обекта с балистична ракета. Този продукт е почти невъзможно да бъде унищожен, той преодолява противоракетната отбрана на противника, няма противопоставяне срещу него, тъй като скоростта на продуктите на последния етап от полета е значителен и все още няма модерни средства, които да спрат тази ракета“, добави той./trud.bg

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *