Здравният министър: Констатирани са финансови нарушения в „Пирогов“

България ЗДРАВЕОПАЗВАНЕ

Констатирани са финансови нарушения в „Пирогов“. Лечебното заведение е в лошо финансово състояние. Това съобщи министърът на здравеопазването проф. Христо Хинков.

Има ли злоупотреба с клинични пътеки в „Пирогов“

„Има злоупотреби в самата болница. Аз имам одитен доклад, който съм представил на премиера, на проф. Ангелов, и съм дотук“, заяви здравният министър. Той уточни, че има нарушения, които са забелязани в одитния доклад, изготвен от инспектората на здравното министерство, като предстоят и други проверки.

„Аз повече няма да казвам, защото очаквам и прокурорски проверки“, каза още Хинков, като поясни, че има нарушаване на правилата за добър мениджмънт въобще и финансова дисциплина.

Министърът на здравеопазването подчерта, че ще разговаря с директора на „Пирогов“ във връзка с този одитен доклад и за цялостното състояние на болницата, което, по думите му, е плачевно.

 Правят ревизия на проверката на НЗОК в „Пирогов“

„Имам допълните консултации, които трябва да проведа и ще си взема окончателното решение“, добави той и допълни, че одитът е приключил преди повече от месец.

На въпрос разговарял ли е преди това с директора на „Пирогов“, Хинков отговори: „Аз съм разговарял по други теми. Специално за този одит не съм, но смятам да го направя“

Попитан дали ще смени директора на болницата, министърът на здравеопазването каза: „Изглежда не. Повече не мога да кажа.“

/нова бг

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *