Кметът Методи Байкушев се срещна с директорите на детски градини в Благоевград: Общината не бива да взема решения за разходване на парите на детските градини

ОБЩИНА БЛАГОЕВГРАД

Преминаване към държавно делегиран бюджет за детските градини, това бе темата на срещата на кмета на община Благоевград с директорите на детски градини.

След разговорите кметът Байкушев заяви, че община Благоевград ще окаже пълно съдействие за преминаването към делегиран бюджет, а на директорите трябва да се даде пълна свобода да определят бюджета си.

Ето какво още сподели на страницата си кметът Байкушев:

В община Благоевград има 13 детски градини, някои от които с остаряла и амортизирана материална база, което отнема повече средства за поддръжка.

Директорите изразиха притеснения, че именно това може да се окаже проблем, ако преминат към делегиран бюджет.

Ще търсим механизъм за правилно разпределяне на средствата към детските градини и начини за финансиране за ремонт на базите.

Община Благоевград ще окаже пълно съдействие за преминаване към делегиран бюджет с цел свобода на детските градини и директорите.

Коментирахме от 1-и януари да преминем към новия начин на работа. Предстои следваща среща, информира кметът Методи Байкушев.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *