Главният секретар на МВР: Който иска да си излива агресията, да го прави в спортните зали или да решава задачи

ТОП НОВИНИ

Цялото събитие е много тревожно. Създаването на обществени безредици е явна провокация към държавността и спокойствието на българските граждани. Не приемаме проява на агресия на футболни фенове спрямо беззащитни граждани и полицейски служители, които не са въоръжени и са били с жилетки „антиконфликт“. Това заяви на брифинг главният секретар на МВР Живко Коцев по повод безредиците в София заради протестите срещу БФС от миналата седмица.

Той обаче подчерта, че ще бъдат нетърпими към проявите на агресия и употребата на физическа сила от страна на униформените служители.

Адвокат разказа за полицейско насилие над невинни при протеста срещу БФС

По думите му на тези полицаи, които са превишили правомощията си, ще им бъде потърсена дисциплинарна отговорност.

Където открием признаци за извършено престъпление, ще сезираме прокуратурата. Но българските граждани трябва да бъдат защитени и ние не можем да бъдем пасивни за това, че някой трябва да прояви своята комплексарщина или мъжество. Предлагам им това да го правят в библиотеките, спортните зали, да решават задачи, казуси… по този начин да изливат напрежението и агресията. Образувани са дисциплинарни проверки в СДВР, каза още главен комисар Коцев.

Той допълни, че пострадалите полицейски служители от протестите са 33, а пострадалите футболни фенове – 18.

„Задържаните лица към този момент са две – едно за палежа на служебния автомобил и другото е за увреждане на имущество на турското посолство“, посочи Коцев, цитиран от Новини Бг.

Главният секретар на МВР призова за повече разум при следващи протести.

Относно отвлечения кораб с български граждани на борда му Живко Коцев заяви, че до момента още никой не се е свързал с българската държава, но увери, че се работи по разрешаване на кризата.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *