Борисов: До утре подкрепяме правителството, след това ще говоря с партията

България ПОЛИТИКА

Ще подкрепяме правителството до утре, когато ще се срещна с актива на партията. Всички плюсове и минуси ще ги изговорим и ще търсим начин да разграничим много ясно това, което подкрепяме, от това, което сме против. Това заяви лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов пред журналисти на полигона в Ново село, където наблюдава учения на НАТО.

Бившият премиер допълни, че в момента „правителството го има заради геополитическата обстановка по света“.

Бойко Борисов направи коментар и по темата с дерогацията за „Лукойл”.

Оказа се, че докато сме управлявали ние половината петрол у нас е бил руски – така, както е правилно, а по същото време – по време на санкции, по време на война, докато се тупат в гърдите за своите антипутинови настроения, преработката на руския петрол е стигнала 100% и са реализирани огромни печалби. Измъкнати са от джобовете на българина реални левове. Очакванията ми бяха още преди 1,5 г. да се спре кражбата от джобовете на българина от горивата. През цялото време ни се обяснява как това не било така. Който е виновен – да отговаря, призова Борисов. 

По думите му с „огромни напъни“ на партиите се правят опити тази дерогация да отпадне.

Ето къде се появи изненадващо Борисов, посланикът на САЩ му прави компания

„Смешно е да падне правителството за това, че някой извън България, приемам думите на Денков, че тук, у нас, никой не се е възползвал от тази дерогация“, посочи той. 

Председателят на ГЕРБ отбеляза, че догодина ще дойдат първите изтребители F-16 и припомни, че модернизацията на армията е принос на партиите в парламента, начело с ДПС и ГЕРБ.

Да си кажем честно – ако не ги бяхме подкрепили в София, нямаше да имат кмет. Във Варна ние направихме грешка. Те изгубиха изборите. Реално са четвърта политическа сила. Смешно е с 33-34 депутати да казваш, че ще падне правителството, ако се защитават чуждите интереси, коментира Борисов.

/новини бг, сн: архив бгнес

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *