Общински съвет Благоевград ще разгледа и гласува цените на строително – монтажните работи, свързани с ремонта на емблематичната сграда „Купола“

ОБЩИНСКИ СЪВЕТ БЛАГОЕВГРАД ТОП НОВИНИ

Общински съвет Благоевград трябва да гласува цените на строително – монтажните работи по ремонта на емблематичната сграда „Купола“, съобщи на пресконференция председателят Радослав Тасков.

Той припомни, че в момента се извършва ремонт на сградата, като дейностите по възстановяването ѝ текат с много бързи темпове. „Община Благоевград е собственик на 14 % от общия сграден комплекс. Ние се намираме в съсобственост, цените, които трябва да приемем, вече са одобрени от останалите собственици. Общински съвет просто ще даде съгласие – ремонтът в нашата част да се извърши по тези цени и да се извършат разплащания към строителите“, каза още той.

Емблематичната сграда „Купола“, разположена в центъра на Благоевград понесе сериозни материални щети, след голям пожар през септември 2021 година. Покривната конструкция бе почти изцяло унищожена, което наложи цялостното ѝ възстановяване.

На утрешното заседание на местния парламент ще бъде представен и отчет на отдел „Екология“ към Община Благоевград относно програмата за качеството на въздуха.

Предстои и гласуване на предложение за кандидатстване за изграждане на дренажна система в двора на Медицински център „Св. Иван Рилски“ в кв. Струмско. „10 % трябва да бъдат съфинансирани от общината“, уточни Радослав Тасков.  

Ще има и отчет от отдел екология, относно програмата за качеството на въздуха.

*Снима: Struma.com

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *