Радослав Тасков пред БНР: Благоевград се нуждае от екшън план, по който да тръгне

ТОП НОВИНИ

Коалиция „ВМРО-БНД-Български глас“ ще има най-голямо представителство в Общинския съвет в Благоевград, а очакваните мандати са 6. Втора политическа сила в местния законодателен орган е ДПС, които могат да вземат и пет съветнически места – това е втората изненада. Водещите на национално ниво коалиции ГЕРБ-СДС и ПП-ДБ си поделят третото и четвъртото място. 

Резултатите от местния вот показват силно фрагментиран Общински съвет в Благоевград на фона на кметската битка, която ще се реши на балотажа. Наследството от предишния местен парламент не е здравословно, дълбок разнобой между местна и държавна власт и най-много върнати решения. 

Шест места в Общинския съвет ще има спечелилата най-много гласове коалиция „ВМРО-БНД-Български глас“. Това в голяма степен се дължи на личния ангажимент на хората в кандидатската листа, които успяха да съберат внушителен брой преференции.

Втората причина е, че в нея намериха място активисти на други партии, които напуснаха, защото не бяха съгласни с лидерските решения на партийните централи. Така се създаде усещането, че това са хора, които не правят компромис с личната си свобода и принципи. 

Водач на листата е Радослав Тасков, който има завиден опит в местния парламент и най-дългогодишен негов председател: 

„Вече имам достатъчно опит в работата с такъв фрагментиран Общински съвет. Наистина много формации намериха място в Общинския съвет. Личните интереси и политически зависимости се преодоляват, когато хората, които са вътре в Общинския съвет, поставят на първо място интересите на града. Ние сме избрани, защото хората очакват от нас да работим съвместно в името на Благоевград. В рамките на кампанията всеки от нас е поел ангажимент към свои съседи, колеги. Тук лични и партийни интереси трябва да са на последно място“.

Според него Благоевград се нуждае от екшън план, по който да тръгне. 

Четири сигурни, а може би и пет общински съветника ще има в Благоевград Движението за права и свободи. В предишния местен парламент бяха трима. Второто място вероятно изненада много хора, но не и тези, които за последните години успяха да създадат партийни организации на Движението във всеки квартал и почти всички населени места. Социалната и демографска политика са в центъра на тяхната работа. Председателят на партията в Благоевград Мехмед Вакльов освен това е и новоизбраният кмет на Якоруда: 

„Нашият резултат не ме изненадва, защото през изминалия мандат имаше много работа за вършене, нашите съветници мисля, че се справихме много добре. С оглед на това резултатът ни е очакван. /…/ Не сме върнали нито един човек, да чуем неговите проблеми и с каквото сме могли, сме помагали на хората в Благоевград. Това дава резултат“.

Не трябва да чакаме инвеститорите да идват в Благоевград, ние трябва да ги търсим, категоричен е Вакльов, цитиран от БНР.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *