Близнаците от Цалапица поискаха да получат присъди, а им прекратиха делото

България

Версиите има дали са помагали в заравянето на тялото на убития Митко се разминават

Защитата на 20-годишните близнаци от Цалапица Борислав и Валентин Динкови поиска делото срещу тях да приключи още днес – след разпоредителното заседание и без събиране на още доказателства. Съдия Боян Кюртов обаче поряза адвокатката им Светлана Званчева, тъй като откри процесуално нарушение и върна процеса в досъдебна фаза.

Динкови са обвинени в лично укривателство. Според прокуратурата те са помогнали на обвинения в убийството на 24-годишния Димитър Малинов от Стамболийски Рангел Бизюрев със заравянето на трупа.

“В показанията единият е заявил, че отрича съпричастност в укриването на тялото по какъвто и да е било начин, другият обаче е дал по-подробни обяснения, в които е казал, че двамата заедно са гледали да не дойде някой, докато Рангел заравя тялото”, каза съдия Кюртов. Той посочи, че заради разминаванията във версиите няма как двамата бъдат с един адвокат и се налага делото да бъде върнато в досъдебна фаза, за да си осигурят втори защитник.

Близнаците бяха порязани и за промяна на мярката им за неотклонение. Адвокат Званчева поиска те да бъдат пуснати от ареста, но магистратите не намериха причина за това. 

Процесът срещу близнаците е съпроводен с поредния протест на жители на Цалапица. Близките на Митко посрещнаха подсъдимите с викове “убийци” в коридора на съдебната палата. При излизането им отново имаше скандирания, а чичото на починалия Митко извика, че ако излязат на свобода, ще бъдат заровени живи. След края на заседанието протестът се насочи към сградата на прокуратурата./24 ЧАСА

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *