Заложническата криза във Вълково: Похитителят се сдоби с 4 обвинения

ТОП НОВИНИ

Похитителят, който държа две жени в с. Вълково в продължение на часове, се сдоби с четири обвинения. Те са за опит за убийство, опит за умишлено убийство, лишаване от свобода в условията на домашно насилие и за закана за убийство и хулиганство.

Той простреля възрастен мъж, който бе с опасност за живота. Сега е опериран и контактен, а държаните в плен майка и дъщеря са невредими.

Директорът на полицията в Благоевград за похищението: Ситуацията на терен беше много опасна

Мъжът идва от Лом в дома на бившата си приятелка и нейните родители. Прострелва баща ѝ, който по-късно е откаран в болница, а двете жени са взети за заложници.

Преди да извърши престъплението мъжът е предупредил във Фейсбук, че ще отиде в къщата на приятелката си. Казал е на местните да не доближават имота, за да не пострадат, защото това е личен проблем. Мотивът за заложническата криза е ревност, казаха от полицията.

Съседка едва не е пострадала, защото се е опитала да преговаря с похитителя, когато той е стрелял във въздуха.

Старши инспектор Добромир Панайотов от полицейското управление в Сандански пристига до къщата със заложниците има много важна роля в разрешаване на кризата. Именно той успява да склони похитителя да пусне жените и да се предаде.

Старши инспектор Панайотов е в системата от 2007 година, баща е на петгодишно момиченце. Отказва да го наричат герой, макар да е спасил поне два човешки живота.

/новини бг

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *