Мъж застреля българка в Нюарк и се самоуби

СВЯТ

31-годишна българка е убита на 21 септември в американския град Нюарк, щата Делауеър. Нападател нахлува с оръжие в двуетажна къща, стреля по нея, ранява и приятеля ѝ, който с последни сили успява да се обади на 911. На сигнала се отзовават няколко екипа на спецслужбите – части от “Специални оръжия и тактика”, психолози, специалисти в обезвреждането на експлозиви и от отдел “Управление на кризи”. Властите забраняват на жителите в района да излизат от домовете си, пренасочват и движението на колите.

Започват преговори с нападателя. Молят го да хвърли пистолета и да се предаде с вдигнати ръце, но той отказва. Следва престрелка между него и екипа, приклещен от полицията, която е обградила дома, той насочва пистолета към главата си и се самоубива. Драмата завършва с два трупа. Единият от тях е на Петя. Медиците заключават, че тя е починала на място. 34-годишният ѝ приятел на име Джо Хорас е откаран в болница с наранявания. Претърпява две операции на крака, съобщава 24 часа.

“Полагам огромни усилия, за да се върна към нормалното, пак ще мога да ходя”, разказа мъжът.

У нас до момента никоя медия не е съобщила за убийството на сънародничката ни. Местни агенции в град Нюарк, където е живяла, пишат за бруталното нападение, но без да посочват имената на жертвите и нападателя.

“24 часа” съобщава, че убиецът всъщност е бившият съпруг на Петя. Двамата са имали брак и са живели заедно, но са се развели. Пред близките си тя не е споделяла да е била жертва на домашно насилие. Няма подадени сигнали до американската полицая за тормоз, показа наша проверка.

Убиецът нахлува в къщата, където Петя живее. Медии в Нюарк пишат, че тя е била негова собственост. Брат ѝ оборва това твърдение.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *