Парламентът прие споразумението между правителството и енергетиците

ТОП НОВИНИ

Със 133 гласа „за“, 66 „против“ и 0 „въздържали се“ парламентът подкрепи споразумението на правителството с протестиращите от въгледобивната индустрия и енергетиците от топлоцентралите.

От БСП, „Възраждане“ и „Има такъв народ“ гласуваха против споразумението.

Реплика на Денков към „уважаеми и неуважаеми народни представители“ покачи напрежението в пленарната зала

Взаимни обиди и последвали наказания на депутати съпътстваха дебатите по темата.

Енергийният министър: Трудни, но изпълними са точките в споразумението

„Ние от „Възраждане“ сме против това уж измислено споразумение, което не удовлетворява протеста. То се подиграва с хората и ние ви предупреждаваме, не си играйте с търпението на хората. Народът не е глупав“, заяви Искра Михайлов от „Възраждане“.

От ПП-ДБ обвиниха „Възраждане“ в популизъм.

„От тези 10 минути, които изгубихте г-жо Михайлова на залата не чух предложение за решение. Единствено когато наричате договореното със синдикатите „срамно“, а то е подписано от голяма част от синдикатите в енергетиката Нейната партия иска да внесе ново разделение в сектора и то когато искаме да опазим тази дейност“, обяви Радослав Рибарски от ПП-ДБ.

От левицата поискаха да не се подписва споразумението, а да се приеме тяхното предложение от миналата седмица за незабавно изтегляне на Териториалните планове от Брюксел и да се преработи основно Плана за възстановяване.

„БСП за България“ няма да подкрепи проекта на решение за споразумението в енергетиката

„Ние от БСП няма да подкрепим това предложение. Има прекалено много неясноти и въпроси отколкото отговори на протестиращите миньори и енергетици. Това, което е описано в момента, няма категоричност за запазване работата на миньорите, няма действия. Всичко е на ангро, на парче, само да се замаже напрежението. Трябва да има дългосрочна визия, ако не можете да го направите, подайте оставка, за да не съсипем този сектор, гордост на българската икономика“, допълни Драгомир Стойнов.

От ДПС единствено не се включиха в дебатите.

„Възраждане“ събират подписи за вот на недоверие към правителството

/бнт

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *