Главният секретар на МВР Живко Коцев с първи подробности за успешно приключилата заложническа криза в село Вълково

РЕГИОН САНДАНСКИ ТОП НОВИНИ

Преди броени минути успешно приключихме заложническата криза, която преди това беше съпътствана от опит за убийство на мъж на 70 години, каза на брифинг главният секретар на МВР Живко Коцев, предаде репортер на „Фокус“.

Похитителят е задържан, неутрализиран и в момента с него се провеждат процесуални действия. Същият е на 41 години, от град Лом, криминално проявен.

„По-рано днес е пристигнал в това населено място, за да уговаря своята годеница да се върне при него. Мотивът за стрелбата и похищението е ревност. Деянието е извършено с два незаконни пистолета, един револвер и един пистолет. Произходът тепърва ще го установяваме. За късмет нямаме други жертви. Двете жени, които бяха похитени са живи и здрави, случаят приключи успешно благодарение на дългите и интензивни процесуални преговори, водени от колегите от Института по психология на МВР, от Областна дирекция на МВР – Благоевград, от специалния отряд за борба с тероризма“, добави Коцев.

Той призова жителите на село Вълково да бъдат спокойни, тъй като заложническата криза е напълно овладяване и успешно финализирана. 

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *