Пети ден протести: Остават блокадите на магистралите „Тракия” и „Струма”

ТОП НОВИНИ

Представители на недоволните енергетици тръгнаха към София за разговори с управляващите

Пети ден на протести на енергетици и миньори.

Блокадата на магистрала „Тракия” остава. Представители на протестиращите там тръгнаха за срещата в София, след като вчера взеха решение преговорите да се водят само с ръководителите на парламентарно представените партии. Протестиращите отказаха среща с министър-председателя Денков, покана за която той отправи от Раднево.

„Надявам се да се преборим за нашите искания и синдикатите да представят точно това, което искаме – кратко, точно и ясно. Смятам, че ще стигна до някакъв консенсус. Ако не се стигне, виждате какъв е извод от цялата ситуация”, заяви протестиращ на „Тракия”.

„Ние се молим да останем на работа. Ние не се молим нито за големи доходи и свръх заплати, както се говори по медиите. Получаваме едни средностатистически добри пари за България и за региона. Това са ни исканията”, каза още той.

Над 20 часа вече продължава блокадата на магистрала „Струма”. Хората са категорични, че няма да я вдигнат, докато исканията им не бъдат удовлетворени.

„Част от исканията все още не са удовлетворени”, заяви Тодор Василев. „Разчитаме на срещата в парламента. Ние не отиваме при премиера, той трябва да дойде при нас. Нашата идея е да де вразумят тези, които взимат решенията в парламента”, допълни той.

/нова бг

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *