Благоевградчани от централна градска част излизат на протест срещу незаконна кооперация

ТОП НОВИНИ

Граждани на Благоевград, живеещи в централна градска част излизат на протест срещу незаконна кооперация. В писмо до редакцията на Новинарска агенция Е-79 нюз недоволните благоевградчани разкриват поредното нарушения при строителство в центъра на Благоевград.

Публикуваме писмото със съкращение:

„Здравейте Е79, пиша ви с голяма доза възмущение и огорчение от действията на властимащи и хора, които сме избрали да правят живота ни по-лесен и по-добър. Поредната кооперация се строи в момента в идеалния център на Благоевград и ние съседите разбираме, че в сградата няма нито едно парко място, нито един гараж. Притеснението ни е къде ще паркираме, след като хората, които си купят жилища се нанесат? В момента обикаляме по цяла вечер и на нашата улица д-р „Хр.Татарчев“ и на съседните „Пере Тошев“ и „Васил Мечкуевски“ няма никакви места за паркиране. Общината ни издава талони, но къде по дяволите да паркираме???

Поредната кооперация с над 20 жилища и с нови 30-40 автомобили се строи от Андон Тодоров, бивш шеф на Общинския съвет и бивш кандидат кмет на ГЕРБ. Кой позволява на този политик да строи в нарушение на ЗУТ и в нарушение на законите на общината?

Видимо и сградата е по-висока от останалите и без гаражи, в същото време магазините вече са обявени за продажба с цени от 2500 € на квадратен метър. Питаме се този, който е разрешил наясно ли е че заради парите от магазините рискува да отидем в общината и да поискаме справедливост. Готови сме на протест и живи вериги, за да спрем този самозабравил се строител-политик.

Ще питаме всички кандидат-кметове и съветници дали ще допуснат такива явни закононарушения и дали тази незаконна сграда ще бъде съборена?“

Новинарска агенция Е-79 нюз ще следи казуса, както и ще търсим отговори по поставените въпроси от страна на компетентните институции!

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *