Американският университет събра благоевградската общественост на прием – коктейл (СНИМКИ И ВИДЕО)

ОБЩИНА БЛАГОЕВГРАД ОБЩИНСКИ СЪВЕТ БЛАГОЕВГРАД ТОП НОВИНИ

След двугодишна пауза Американският университет в Благоевград отново имаше възможността да събере на едно място благоевградската общественост, а поводът – 30 годишния юбилей на АУБ и предстоящото дипломиране на 28-мия випуск.

На прием – коктейла, който се проведе в Студентски център „Америка за България“, университетски комплекс „Скаптопара“ официални гости бяха кметът на Община Благоевград Илко Стоянов, председателят на Общински съвет – Благоевград Радослав Тасков, общински съветници, видни общественици от града и региона, преподаватели и други.

Президентът на Американския университет, който е домакин на събитието, приветства гостите с „Добре дошли“ и изказа специални благодарности към присъстващите, че са уважили празника на висшето учебно заведение, в което се обучават студенти от цял свят.

„Както знаете – тази година е юбилейна за нашия университет и искаме да благодарим на всички Вас за партньорството и сътрудничеството. Искам специално да благодаря на Община Благоевград и Областната управа, за това, че ни карате да се чувстваме у дома си. Не мога да не кажа, че отминалите 30 години бяха чудесни, но следващите 30 години ще са още по-прекрасни“, каза д-р Дейвид Евънс.

д-р Дейвид Евънс, президент на АУБ

Кметът на Благоевград Илко Стоянов заяви, че за него е чест и удоволствие, от името на жителите на общината, да приветства Американския университет по повод неговата 30-годишнина. Той подчерта, че АУБ е богатство за Благоевград.

Илко Стоянов, кмет на Благоевград

Андрей Георгиев, президент на Студентското правителство към Американския университет подчерта, че е много Американския университет е път към едно по-добро бъдеще, обвързано с качествено висше образование.

Андрей Георгиев, президент на Студентското правителство към Американския университет

Традиционният прием – коктейл на АУБ, който се провежда винаги в навечерието на изпращането на поредния завършват випуск, отново показа, че Благоевград и Американския университет са взаимосвързани и че няма по-добро място в България за развитието на един подобен вид висше училище, превърнало се в дом и старт в професионалната кариера на редица видни личности и общественици у нас и по света!  

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *