Пилотът е загинал на място. Хеликоптерът е паднал на около километър и половина от мястото на излитането

ГЪРМЕН РЕГИОН ТОП НОВИНИ

Намериха изчезналия селскостопански хеликоптер разбит. Пилотът е загинал на място.

„Пътувам към мястото на катастрофата. Кметът на Горно Дряново Ибрахим Пингов ми се обади, гледката била ужасяваща. Хеликоптерът се разбил след няма и пет минути от излитането, съдейки по това къде е намерен“, съобщи за „Фокус“ кметът на Община Гърмен Феим Иса. 

Хеликоптерът е паднал на около километър и половина от мястото на излитането. Районът е труднодостъпно според местните хора. 

Пилотът е загинал на място, каза за „Фокус“ зам.- директорът на Горско стопанство Гърмен Мустафа Ликов от мястото на катастрофата. „Корпусът на хеликоптера е силно обгорял, има пристигнали линейки“, заяви Ликов. По думите му на този етап е трудно да се предполага каква е конкретната причина за фаталния инцидент. 

В 20:23 ч. от МВР потвърдиха и официално информацията.

„Открит е изчезналият тази сутрин селскостопански малък летателен апарат. Машината е паднала на 1-2 км от Гърмен – в труднодостъпно дере. Намерено е и безжизненото тяло на пилота. Очаква се медицински екип“, написаха лаконично от пресцентъра на вътрешното ведомство.

Кметът на Гърмен вече е там, но екипите на полицията държат събралите се в района на катастрофата граждани далече от падналия хеликоптер. Феим Иса изпрати на „Фокус“ и снимки от мястото.

МВР и Министерството на отбраната вдигнаха свои хеликоптери и се включиха в издирването на изчезналия днес през деня селскостопански летателен апарат. 

Той е излетял от Гърмен в посока Цалапица в 7:40 часа тази сутрин. По-късно е подаден сигнал, че няма връзка с пилота.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *