Обрат по делото за смъртта на шофьора, прегазил дете в село Прилеп

ТОП НОВИНИ

Задържаният за смъртта на шофьора, прегазил дете в сунгурларското село Прилеп, не е дядо на детето. Разкритието направиха от прокуратурата. А Окръжният съд реши да го остави за постоянно в ареста.

Пред магистратите мъжът заяви, че съжалява за случилото се, и че не е искал да убие човека, а само да го нарани. Според защитата – защото нямал вяра в съдебната система и не смятал, че шофьорът, убил детето ще получи справедливо наказание. И още – по време на инцидента бил употребил алкохол.

БНТ: Съжалявате ли за случилото се?

Стефан Дехнев, обвиняем: „Да, съжалявам.“

Величка Костова, адвокат на обвиняемия: „Той не е целял да го убие, така е, това е разликата между причиняването на телесна повреда, при която е последвала смърт и умишлено убийство, разбирате ли. – Какво е целял? – Да го нарани, както го е наранил в крака, но не е целял да го убие.“

Ангел Георгиев, наблюдаващ прокурор: „Той отива, нанася първо побоя, после се връща, взима ножа и се връща, за да го намушка. Това са данните и за това не можем да говорим за… той дори не е и дядо официално на детето. – Какъв е? – Не знам. Няма данни, майката на детето да му е дъщеря.“

снимки: БГНЕС

Междувременно стана ясно, че шофьорът на камиона е починал точно за 10 минути след намушкване в аортата. Пробите му за алкохол са отрицателни, а по данни на свидетели, камионът се е движел с не повече от 15 км в час. Все пак се чака и автотехническата експертиза. А наказанието, което може да получи обвиняемия за убийството, е от 10 до 20 години затвор.

/бнт

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *