Млада жена беше убита в Омуртаг от мъжа, с когото живеела

България

Млада жена е била убита от мъжа, с когото е живяла на семейни начала в Омуртаг. Тежкото криминално престъпление е извършено в условията на домашно насилие по особено мъчителен за жертвата начин и с особена жестокост, съобщиха от Апелативната прокуратура във Варна.

Окръжната прокуратура в Търговище е привлякла под наказателна отговорност и е задържала 28-годишния мъж. Деянието е било извършено на 29 август тази година. Жертва на престъплението е станала 21-годишна, с която обвиняемият е живеел на семейни начала.

Двамата пребивавали извън границите на Република България, като от около десет дни се настанили в жилище на роднини в Омуртаг. В ранния следобед във вторник възникнал конфликт между двамата. Мъжът нанесъл жесток побой над младата жена. В резултат на това тя починала.

Работата по доказване и документиране на престъплението продължава под ръководството и надзора на Окръжната прокуратура в Търговище. Предстои внасяне в съда на искане за налагане на най-тежката мярка за неотклонение „задържане под стража“.

Миналата седмица Районният съд в Търговище остави в ареста двама мъже от търговищки села, упражнили домашно насилие над свои близки.

/бнт

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *