Налбантов: В Украйна се минава към тотално унищожение на всичко цивилно(ВИДЕО)

СВЯТ

„Оттук нататък въпросите за мира ще се решават от Китай и САЩ”, посочи той.

В Украйна се минава на тактиката „Алепо”. Тотално унищожение на всичко цивилно, което се изпречи пред руската армия. Без оглед на това дали има военни обекти, или не. Тази прогноза за развитието на конфликта направи военният експерт и председател на асоциация „Джордж Маршал – България” Илия Налбантов.

„Просто се оказва психически натиск върху населението и ръководството на украинската държава, за да бъдат принудени на отстъпки в преговорния процес”, уточни той.

Експертът обаче смята, че отстъпки трудно биха могли да бъдат постигнати. По думите му пропастта между украинския гражданин в отношенията към руската инвазия и Русия вече е огромна.

„Русия и Украйна се подготвят за активни действия. От едната страна режимът на Путин търси съюзници в лицето на Беларус, от друга – виждаме много засилената помощ, която западният свят оказва на Украйна за въоръжаването”, коментира Налбантов.

Председателят на асоциация „Джордж Маршал – България” е категоричен, че оттук нататък няма никакво значение какви военни успехи са постигнали руският президент Владимир Путин и неговата армия.

„Оттук нататък въпросите за мира ще се решават от двете велики сили – Китай и САЩ, които проведоха консултации и разговори на високо равнище. От китайското министерство на външните работи се подават сигнали, че Китай иска мирно уреждане на конфликта. Съдбата на Русия от този конфликт ще се решава от тези две велики сили”, обясни Налбантов.

Политическият анализатор Димитър Бечев заяви, че докато текат бойни действия Русия и Украйна продължават преговорите. Въпросът е чии условия ще бъдат приети и кой ще направи по-големи отстъпки.

„Русия използва своята тактика на максимален натиск, особено върху цивилното население, като коз в тези преговори. Съществува вариант, че китайското ръководство има изгода от продължаването на бойните действия, тъй като те създават проблем на Запада. От друга страна – Русия отслабва в резултат на санкциите”, добави Бечев.

Анализаторът е на мнение, че е възможно всичко покрай преговорите. „Едно от условията на Русия Украйна да е неутрална не е непреодолимо. Въпросът е как ще се оформи това. Украинската страна настоява за многостранен договор с гаранции”, подчерта той./стопкадър: nova.bg

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *