Футболен клуб „Пирин“ отново се превърна в „ябълка на раздора“ за Общински съвет Благоевград 

ОБЩИНСКИ СЪВЕТ БЛАГОЕВГРАД ТОП НОВИНИ

Управителят на ОФК „Пирин“ Атанас Дафинов бе привикан „на разпит“ от общинските съветници на днешното заседание на Общински съвет Благоевград. Поводът – редица въпроси, които местните парламентаристи имаха да зададат на ръководството на клуба. 

Кирил Илиев от ГЕРБ изтъкна, че ръководството на клуба е било поканено на извънредно заседание на три от комисиите към местния парламент, но представител на отбора така и не се появил. Това наложило да се вземе решение и същите да бъдат извикани на заседанието на Общински съвет. 

Д-р Владимир Пандев от БСП пръв взе думата, като заяви, че в „Пирин“ има проблеми, а в Общински съвет искат само и единствено да намерят тяхното решение. „Днес на сесията трябваше да излезем с готови решения, решния, които да бъдат гледани в трите комисии, които се събраха, но не бяхме удостоени с внимание“, каза още той и добави, че на предходното заседание ръководството на клуба е получило първи „жълт картон“, а днес получава втори. „Знаете какво значи два жълти картона. Днес аз предлагам Атанас Дафинов да бъде освободен от поста си“, прибави д-р Пандев. 

Колегата му Албина Анева също взе отношение по темата за „Пирин“ като каза, че за много от общинските съветници „Пирин“ е съдба и даде за пример своя свекър, който е първи треньор на клуба. „Не може хората в този град така да приемат отношението на ръководството на „Пирин“ към определени проблеми, които се поставят. В медиите излизат материали за загуби, които са свързани с продажби на млади надежди и футболисти. На следващо място никой не дойде, два пъти, пред общинските съветници, за да каже истина ли са тези задължения и колко дължим като възнаграждения на различни лица, които дават изявления по медиите. Никой не дойде, за да каже има или няма задължения отбора“, добави Анева и подчерта, че ще подкрепи предложението на д-р Пандев за смяна на ръководството. 

Калоян Ханджийски от своя страна отбеляза, че темата „Пирин“ е много чувствителна не само за общинските съветници, но и за обществото и отговорите, които дължи ръководството не са само към местния парламент, но и към феновете на отбора. „Тук трябва да сме изключително прецизни. В обществото остава впечатлението, че отбора има много големи задължения. Непрекъснато излизат по медиите бивши футболисти. Действително не прави чест на г-н Дафинов и ръководството, че не намират време да дойдат и да отговорят на въпросите, които им задаваме“, уточни общинският съветник. 

Кметът на Благоевград Илко Стоянов от своя страна заяви, че след като има толкова голяма напрежение, то ще предложи акциите на тима да бъдат върнати оттам, от където са били взети. „Ще предложа акциите да бъдат върнати на това дружество, което ни ги даде, за да се знае кой за какво отговаря“, добави той. 

Управителят на „Пирин“ Атанас Дафинов също взе думата, като каза, че ОФК „Пирин“ няма никакви задължения нито към футболисти, нито към треньори, нито към персонал. „Футболистите официално са прехвърлени към общинския футболен клуб от месец юли. Заплатите им са изплатени, премията, която спечелиха за точката срещу „Ботев“ Пловдив също им е изплатена. За съжаление, въпреки многократните призиви да не бъркаме политиката с футбол, това е неизбежно“, коментира той. 

Във връзка с твърденията на бивши футболисти, че „Пирин“ им дължи пари, Дафинов каза, че ОФК „Пирин“ няма задължения. „Опитваме да се разплатим с тези бивши футболисти, на които пари им се дължат не от ОФК „Пирин“, а от ФК „Пирин“. Аз като управител, без решение на Общински съвет, няма как да плащам стари задължения. В момента ситуацията в отбора е повече от спокойна. Надявам се, че тази загриженост, която показвате тук, ще я покажете и довечера на стадиона като дойдете и подкрепите момчетата“, подчерта управителят на ОФК „Пирин“.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *