Външно: В Дубай няма информация за Петьо Петров, питаме и останалите емирства

България ПОЛИТИКА СВЯТ

Бившият следовател Петьо Петров не се намира в Дубай. Това е показва справка  на Министерството на външните работи.

След отправено запитване от МВнР относно българския гражданин Петьо Петров, е получен отговор, че от полицията е направена справка и в Дубай няма информация за такова лице.

Предвид факта, че данните се отнасят конкретно за Дубай, МВнР изпрати нота с молба за допълнителна информация, дали лицето се намира в ОАЕ. В случай, че бъде предоставен отговор, той би следвало да се отнася за всичките седем емирства.

МВнР продължава да следи случая, като ще информира при нови данни.

Вчера  стана ясно, че Петьо Петров се издирва с Европейска заповед за арест, която е видима за страните в Шенген и Интерпол. Това уточниха от МВР.

До проверката се стигна, след като министърът на вътрешните работи Калин Стоянов обясни, че на няколко пъти са получили информация за Петьо Петров от посолството в ОАЕ.

“До момента нямаме потвърждаване на тази информация, която излезе по медиите (б.а. – че е починал в Дубай)”, каза още той.

Петров е обвинен, че е взел златните монети на Илия Златанов. Получил ги заедно с тогавашната си съпруга Любена от спецпрокурора Дилян Деянов. Двамата също са обвинени.

/24 часа бг

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *