Шокиращи подробности за намереното мъртво бебе в Казанлък

България

Районна прокуратура-Стара Загора ръководи разследване за извършено престъпление по чл.138 от Наказателния кодекс, за това, че на 22.08.2023 г. в гр. Казанлък съзнателно не е оказана помощ на малолетно момче –  на възраст 41 дни, за което е имало задължение да се полагат грижи и което се е намирало в опасност за живота и е нямало възможност да се запази поради малолетство.

За бебето от мъжки пол, на възраст 41 дни, се полагали грижи от родителите в дома им в гр. Казанлък. Детето се разболяло и е било прегледано от лекар, който назначил домашно лечение, което не било провеждано от близките. На 22 август 2023 г. в 07.31 ч. на тел 112 е получен сигнал за починало бебе в гр. Казанлък. При извършения оглед на починалото дете не са установени видими травми.

Изготвено е заключение на съдебномедицинска експертиза, която сочи, че детето е починало от пневмония.

Намериха труп на бебе в Казанлък

Наблюдаващият прокурор е дал указания за установяване налице ли е виновно поведение, довело до смъртта на детето. Конкретните указания са да се установи кога е бил извършен преглед за заболяване от медицински специалист, да се изискат съответните медицински документи, да се установи подавани ли са сигнали за влошено здравословно състояние на детето, към кого и има ли такива подадени към отдел „Закрила на детето“ към съответната Дирекция за социално подпомагане. Чрез свидетелски показания трябва да се установи какви са били първичните симптоми на заболяването и какви точно мерки са предприети за лечение от страна на близките.

Активната работа по случая продължава.

/новини бг

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *