Тодор Тагарев: Няма планове за базиране на щаб на НАТО в или около Ямбол

България

Към момента не съществуват планове за изграждане или развръщане на многофункционален дивизионен щаб на НАТО в или около Ямбол. Анализират се възможностите за мястото, където да бъде разположена многонационалната бойна група.

Това е заяви министърът на отбраната Тодор Тагарев в писмо до областния управител Биляна Кавалджиева – Димитрова, информираха от пресцентъра на областната администрация в Ямбол.

Военният министър обръща внимание и на ползите от разполагането на многонационалната бойна група, в съответната област, като посочва за такива – „привличане на значителни инвестиции в пътища, канализация, социална и друг вид инфраструктура, подобряването на бизнес климата, откриването на нови работни места и повишаването на доходите на живущите в региона“, цитират още от писмото на министъра от областната администрация.

В Ямбол снощи граждани и представители на политически партии протестираха срещу базирането край града на многонационален дивизионен щаб на НАТО. Започна и подписка под надслов „Ямбол не иска бази на НАТО!“.

/новини бг

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *