Руски космонавти се качиха на МКС с цветовете на Украйна

ВОЙНАТА В УКРАЙНА СВЯТ

Въпреки напрежението на Земята, в Космоса Русия и Съединените щати продължават да работят заедно.

Трима руски космонавти успешно пристигнаха на Международната космическа станция за 6-месечна мисия. Те бяха топло посрещнати от намиращите се на борда четирима американци, двама други руснаци и един германец.

Това, което направи впечатление обаче е, че Олег Артемиев, Денис Матвеев и Сергей Корсаков бяха облечени в жълти летателни костюми със сини акценти, цветове, които съвпадат с украинското знаме. Тримата са първите новопристигнали на МКС от началото на войната в Украйна миналия месец. Те излетяха от космодрума Байконур в Казахстан със своя космически кораб „Союз МС-21“ в петък в 20.55 ч. местно време. 

Видеоклип на Артемиев, заснет, докато космическият кораб се подготвяше да се качи с космическата станция, го показваше облечен в син летателен костюм. Не е ясно какво (ако въобще има такова) съобщение трябва да изпратят жълтите униформи, с които космонавтите се качиха на борда на станцията.

Когато те разговаряха със семействата си на Земята обаче, Артемиев беше попитан за костюмите. Той каза, че всеки екипаж избира своите./trud.bg

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *