(НА ЖИВО)Проуратурата и полицията с подробности. „Направо те убивам” и „Ще ти закача главата” написал задържаният на обезобразеното момиче преди нападението

ТОП НОВИНИ

Това стана ясно на брифинг

Два дни преди жестокото нападение над 18-годишното момиче от Стара Загора задържаният като извършител е изпратил закани с убийство на пострадалата. Това е станало чрез интернет приложение. На 24 юни обвиняемият е изпратил съобщение с текст „Направо те убивам”. На 25 юни съобщението гласяло „Ще ти закача главата”. На следващия ден е извършено насилието, обявиха на брифинг от прокуратурата.

Районният прокурор Таня Димитрова обясни, че наблюдаващите прокурори ще положат максимални усилия за събиране на доказателства за предявяване на обвинение, което „съответства на тежестта на престъплението”, както и да бъде наложено справедливо наказание.

РЕЦИДИВИСТ: Задържаният за нападението с макетно ножче – осъждан за други две подобни престъпления

На 26 юни около 23:30 ч. в полицията е получен сигнал от съседка на момичето, че то е потърсило помощ от нея. Младата жена била с множество порезни рани и обилно кръвотечение. Момичето било настанено в болница без опасност за живота, обясни старши комисар Лазар Христов.

Първото разследване срещу заподозрения с инициали Г.Г. е приключило с налагане на административно наказание, а второто – с пробация, която мъжът изпълнявал „съвестно”, подчерта Христов.

„В събота пострадалата Д.М. се яви лично в Първо РУ, за да заяви, че срещу нея задържаното лице е отправяло заплахи в периода март – юни и по-конкретно – на 24 юни. На основание на това е образувано досъдебно производство”, каза шефът на полицията в града.

След подадения от пострадалата сигнал в полиция започнали действия по задържането на заподозрения. Той не бил открит на домашния си адрес. Негови близки заявили, че е напуснал дома си, не са го виждали и нямат връзка с него. Тогава Г.Г. е обявен за общодържавно издирване. Полицията започна проверки на осем адреса в Стара Загора и беседи с близки и приятели на мъжа, както и с адвоката му.

Двама са вече арестуваните по случая с обезобразеното момиче в Стара Загора

„Имахме информация, че лицето се укрива и до тази сутрин то не беше открито. Около 8.00 ч. наш пост колеги забеляза, че той се придвижва с лек автомобил и напуска населеното място. Незабавно са организирани заградителни мероприятия и мъжът е задържан на входа на Стара Загора. В момента се намира в следствения арест”, обясни ст. ком. Христов.

Окръжният прокурор на Стара Загора Дичо Атанасов каза, че по конкретния случай е „свършена действително много работа” – разпитани са всички лица, които имат отношение, и са назначени множество експертизи. „Прокуратурата продължава да поддържа своето мнение, че се касае за средна телесна повреда”, поясни той.

Предстои да бъдат разпитани и няколко неустановени свидетели. Ще бъде изготвен и психологически портрет на извършителя заради проявената жестокост. Макетният нож, с който е извършено престъплението, както и маската на мъжа, са открити.

Според прокуратурата, на база показанията на пострадалата, мотивът за престъплението е ревност. „Без категорично пострадалата да може да каже на тази дата – това, на онази дата – онова”, посочи Димитрова.

„Показанията на пострадалата са следните – след влизане на лицето в дома на момичето, тя го вижда, а той и нанася юмручни удари по главата. Тя казва, че оттам нищо не помни. Свестява се нарязана и търси помощ от съседка на долния етаж. Това са нейните показания”, разкри още районният прокурор./нова бг

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *