Задържаха насилника с макетното ножче в Стара Загора

ТОП НОВИНИ

Задържаха сочения за извършител на бруталното нападение над младо момиче в Стара Загора – Георги Николаев рано тази сутрин, научи „По света и у нас“.

Тази сутрин е арестуван мъжът, нападнал и обезобразил с макетен нож 18-годишно момиче от Стара Загора. Той е задържан за 72 часа, заради заплахи за убийство. Огромна вълна от възмущение предизвика фактът, че извършителят е на свобода и зверството е определено като лека телесна повреда. Момичето е с 400 шева и счупен нос.

Последствията от деянието първоначално са окачествени като средна, а след това – като лека телесна повреда, а Георги Николаев беше пуснат на свобода. Той работи като охрана в известно заведение в Стара Загора.

Създаден е екип от прокурори, който да работи по случая с малтретираното момиче от Стара Загора

По случая са разпитани свидетели и са събрани писмени доказателства. Наблюдаващият прокурор е постановил и мярка „забрана на лицето да напуска територията на България“.

След укриване на Георги Николаев, той е бил задържан от полицейски служители от ОД на МВР – Стара Загора на 30 юли 2023 г., около 7:30 ч., на входа на Стара Загора, пътувал е в автомобил. Той е осъждан за нанасяне на телесна повреда по хулигански подбуди. С постановление на наблюдаващия прокурор мъжът е задържан за срок до 72 часа, след предявяване на обвинение, съобщиха от държавното обвинение.

Прокуратурата обяви нулева толерантност към всички случаи на насилие и хулигански прояви

Свързахме се и с момичето, което е било заплашвано от приятел на обвиняемия за нарязаното с макетно ножче момиче. Тя пожела да запазим в анонимност нейната самоличност. Този, който я е заплашвал нея, беше задържан вчера от полицията. А неговата защитна версия е, че профила му във Фейсбук бил хакнат.

„Бях предупредена да внимавам какво говоря и пиша и да очаквам, че ще ме преследва бяло БМВ. Моментално се обадих на директора на полицията в Стара Загора. Съответно той ми каза да отида по най-бързия начин във Второ районно. Отидох, бях разпитана от дознател, криминалисти, беше образувано досъдебно производство. Междувременно те провериха съответно благодарение на социалните мрежи кога е роден, къде е роден и т.н. Беше арестуван в Раднево, съответно беше му направен облик, взеха му телефони, лаптоп и таблет. Ядосана съм, страх ме е, не само за мен, страх ме е за семейството ми. В случая лицето призна, че профила му бил хакнат. Моят въпрос е от кога е хакнат, ако наистина е така и ако не ме е заплашил, тогава кой го е направил.“

Момчето се казва Виктор Костов, неговата самоличност беше обявена от „Мини Марица – изток“, където той работи. От предприятието съобщиха, че както заради заплахите срещу момичето, така и заради неговите позиции, изразени в социалната мрежа, той е отстранен от работа до приключване на проверката по този случай.

От заведението, където работи нападателят на 18-годишното момиче пък също обявиха, че са го освободили от работа и че той никога няма да работи там.

По-късно днес се очаква на съвместен брифинг на полицията и прокуратурата да бъдат оповестени повече подробности по случая.

/бнт

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *