Украински дронове атакуваха Москва тази нощ

ВОЙНАТА В УКРАЙНА СВЯТ

Украински безпилотни самолети атакуваха Москва през нощта, обяви кметът на града Сергей Собянин и допълни, че няма жертви.

„Тази нощ е имало нападение от украински безпилотни самолети. Фасадите на две високи сгради с офиси бяха леко повредени. Няма жертви или пострадали“, написа Собянин в Телеграм.

Преди два дни Собянин съобщи за опит за нападение с вражески дрон, който бил свален от силите на руското министерство на отбраната.

Същевременно стана ясно, че е в ход евакуация на цялата зона „Москва сити“ в московската столица. Целта на евакуацията е проверка на сградите. Именно в тази зона се намират двете повредени при атаката с дронове високи сгради, за които съобщи Собянин.

Министерството на отбраната на Русия поясни, че Украйна се е опитала да атакува обекти в Москва с безпилотни летателни апарати, като един дрон е бил унищожен във въздуха над територията на Одинцовски район на Московска област. Други два дрона също са били прехванати и обезвредени със средства за водене на електронна война. Те са загубили контрол и са се разбили на територията на зоната „Москва сити“, предаде ТАСС.

Един охранител е пострадал при атаката по високата административна сграда „Око 2“ в „Москва сити“, съобщиха службите за действия при извънредни ситуации. Избити са стъклата на етажи от първи до четвърти.

По-рано бе съобщено, че е била атакувана и сградата „IQ-квартал“ в същата зона, като на нивото на петия и шестия етаж са били изпочупени стъклата.

Заради възникналото извънредно положение бяха временно преустановени полетите от и до летище „Внуково“./бнт

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *