НА ЖИВО: Остри реплики в НС по време на редовното заседание

България ПОЛИТИКА

В НС депутатите трябва да гласуват окончателно финансовата рамка на държавата.

Още преди да са започнали реалната и тежка работа по приемането на националния бюджет обаче депутатите успяха да си разменят по няколко остри реплики, а Йордан Цонев от ДПС призова председателстващия заседанието Росен Желязков да бъде по-строг и дори да наказва народни представители.

Бюджет 2023 може да се провали по две линии

Заседанието на НС започна няколко минути по-късно, а Желязков обяви, че предлага за гласуване включването на извънредна точка – ратификация на гаранционно споразумение с ЕЦБ. Цончо Ганев от „Възраждане“ скочи и обвини управляващите, че са се превърнали в гумен печат на украинското посолство, или по-скоро на американското, а шефът на парламента подчерта, че изобщо не става въпрос за Украйна, а за Българската банка за развитие. Ганев не пропусна, че земеделската комисия е била свикана през нощта, според него – за да задоволи интересите на ДПС по Закона за горите.

Председателката на БСП Корнелия Нинова пък заподозря, че поради конфликт по темата бюджет, неразбирателство и заради това, че мин-председателят е казал, че това не е бюджет, вместо първа точка се вкарва ратификация.

„Защото няма доклад на бюджетна комисия. Затова се вкарва извънредна точка. Завоалират това, че докато влезем в зала нямаше доклад“, атакува тя управляващата коалиция.

/новини бг

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *