Румен Радев: Този, който вземе решение за предоставяне на въоръжение, въвлича България във войната(ВИДЕО)

България ВОЙНАТА В УКРАЙНА ПОЛИТИКА

Трябва да бъдем солидарни с украинския народ и да помагаме с всичко, което можем, но който вземе решение за предоставяне на въоръжение и по този начин въвличане на България във войната, трябва да може да се изправи пред обществото и да обясни какъв е рискът, защото цената винаги се плаща от гражданите, а не от политиците.

Това каза президентът Румен Радев, който е на посещение в Стара Загора.

Каза, че нашата основна задача е да не допуснем гражданите, стратегическите ни обекти, като ядрената ни централа, да останат без адекватна противовъздушна отбрана. Виждате, че на териториите на съседни държави падат дронове със заряди. Ние не трябва да допуснем това да се случи на наша земя, каза той.

На въпрос дали арестът на Борисов е отвличане на вниманието от посещението на американския министър на отбраната, Радев каза, че за това трябва да се попита премиера.

Категоричен е също, че решение за ПВО трябва да се вземе от парламента.

„Всеки, който вземе това решение, трябва да излезе пред хората и да обясни риска и цената на това“, каза той.

Президентът очаква след срещата с Лойд Остин МС да даде ясна информация.

Радев пак повтори, че предоставянето на ПВО е въвличане на България във взимане страна в тази война.

За ареста на Борисов Радев каза: Не се меся в работата на правоохранителните органи, но справедливостта не е възтържествувала, докато не се произнесе съда, това е по закон.

Тази сутрин държавният глава посети Тракийския университет, където се състоя тържествено откриване на „Център за аквапоника“.

По-късно през деня Румен Радев ще посети с. Подслон и ще разгледа инсталацията за добиване на газ от лигнитни въглища. След това Радев ще посети 2-ра Тунджанска Механизирана Бригада, където ще проведе среща с основния команден състав и военнослужещи от военното формирование./БНТ

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *