Нов шеф на ЮЗДП! Бившият зам.министър В. Чамбов от Гоце Делчев сяда в стола на Благой Милев

ТОП НОВИНИ

От днес ЮЗДП Благоевград е с нов директор . Бившият заместник министър в министерството на земеделието и горите  В. Чамбов сяда в стола на Благой Милев. Той е получил заповедта си за назначение днес и от понеделник влиза в директорския кабинет, в който за няколко месеца бе Благой Милев от Добринище.

С това назначение се слага край на коментарите около директорския пост в Югозападното държавно предприятие. До вчера се говореше ,че на поста ще бъде върнат ексдиректорът Дамян Дамянов.  Кой е Валентин Чамбов?

Валентин Чамбов притежава магистърска степен по „Горско стопанство“ от Лесотехническия университет в София, както и магистърска степен по „Публична администрация“ от Университета по национално и световно стопанство.

С над 20-годишен професионален опит в горското стопанство. Лесовъдската му кариера започва през 1999 г. като лесничей в Държавно лесничейство „Гоце Делчев“.
През 2003 г. започва работа в Националното управление по горите като младши експерт, след което последователно заема длъжностите старши експерт, главен експерт, началник отдел и директор на дирекция в Изпълнителната агенция по горите. От април 2022 г. до юни 2023 г. заема позицията заместник-министър на земеделието с ресор „Гори“ в три последователни правителства.

През годините е участвал активно в редица законодателни инициативи в горския сектор. Инж. Валентин Чамбов е семеен с две деца. Говори английски език.

/struma.com

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *