Временно се срина системата за граничен контрол в страната

ТОП НОВИНИ

Системата за граничен контрол у нас е срината, в цялата страна не работят в момента контролните пунктове. „Не знаем кога ще отстранят повредата, работи се усилено“, обясниха пред „24 часа“ служители от ГКПП „Капитан Петко войвода“.

Опашката на влизане от Гърция е почти половин километър. По думите им подобно е положението и по другите ни граници. На Маказа също се чака за влизане в България. Но на ГКПП „Капитан Петко войвода“ опашката от тирове, бусове и леки коли расте главоломно.

Това не в било никога на този иначе лесен за преминаване пункт. Хората са изнервени в жегата до краен предел и натискат клаксони в знак на протест.

„Пускайте ни да минаваме“, настояват те.

„Ако се наложи, ще раздаваме вода“, шегуват се служители. Те казват, че проблемът не зависи от тях.

Сезонни работници от Свиленградско, които всеки ден ходят да се трудят в близките гръцки села, буквално изнемогват от жега и умора в бусовете, с които ги прибират . Те чакат на върлото слънце и без климатици в колите. „Станали сме в тъмни зори да копаем памука и сега не можем да се приберем“, оплакаха се те.

След близо един час повредата в системата беше отстранена на централно ниво и колоната от автомобили, влизащи от Гърция на ГКПП „Капитан Петко войвода“, тръгна. Служители обясниха, че вече са отпушени всички български пунктове.

/focus-news.net

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *