Колко струва седемдневна почивка за тричленно семейство на море у нас?

ТОП НОВИНИ

Над 5 милиона българи се канят да прекарат лятната си почивка на родното Черноморие. Близо милион и половина избират чужбина. Освен планирания бюджет за резервация на почивката, съществен разход е и предварителният пазар.

7-дневна почивка за едно тричленно семейство в България излиза средно 1800 лв., по-скъпо излиза в чужбина. Не това е причината обаче семейство Попови да организира своята почивка на българското Черноморие.

„Предпочитаме в България, макар че цените не са задължително по-евтини спрямо Гърция, но си спестяваме преминаването на границата, което в летните месеци е голямо предизвикателство, а когато има малко бебе в колата, това може да е доста мъчително“, заяви Темида Попова, информира Новини бг.

Избират курортът Лозенец за своя дестинация.

„Харесали сме къща, в която да останем. Като една едноседмична почивка на морето, ще ни излезе около 700-800 лв. само за спането, за двама човека с дете“, обясни жената.

Тази сума покрива само нощувките.

„По наши изчисления около 150 лв. биха били достатъчни, за да покрием храната си през деня и да остане малко за някое забавление“, каза още Темида.

Разходите на семейството започват още преди да са стигнали до плажа.

На море: Порция цаца – 10 лв., шопска салата – 18 лв.

Освен сумата, която сте подготвили за вашата почивка, бъдете готови и за пазара преди морето.

„Първото, което ни трябва е пояс, защото синът ни е още съвсем мъничък и му трябва нещо, в което да се чувства стабилен. Това е първата му среща с морската вода и не знаем колко ще се харесат, затова един басейн също би било добра покупка, за да прекарва време на плажа. Нещо такова трябва да ни свърши работа“, смята още жената.

„Целият пазар излиза 282 лева, горе-долу сме в бюджета, но не са малко пари на фона на цялата сума, която трябва да подготвим за нашата семейна почивка тази година“, обясни Темида. 

Така предварителният пазар на основни продукти, заедно с резервацията и горивото, което е неизменна част от бюджета,  ще излезе общо 2202 лв.

С тази сума семейство Попови ще прекарат една седмица на морето в края на месец юли. 

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *