Бойко Борисов: ПП-ДБ решиха, че могат да командват нашата партия

ТОП НОВИНИ

Решиха, че могат да командват нашата партия, да командват парламента и да се сбият със службите. Ние никъде нямаме подписано споразумение, само Денков ги представлява. Това заяви лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов във Велико Търново, където партията провежда Национално работно съвещание, предад „Фокус“. Повод за тези думи са седемте условия, които вчера от ПП-ДБ поставиха пред ГЕРБ-СДС, за да има работещо правителство.

„Поне малко да се успокоят, да помислят как с 15% от парламента ще работиш. На хората им писна от войни, искат нещо да се случва“, призова Борисов и отново повтори, че са нужни компромиси.

„Имаме декларация между Габриел и Денков и я спазваме. Назначиха си министрите и зам.-министрите без да ни питат. Надолу поголовно подменят всичко, без това да е описано в декларацията. И ни поставят 7 нови условия, защо? Или сядаме и подписваме коалиционно споразумение с описано всяко едно нещо, другото е сърдитко Петко. Говорих с министъра на спорта, той не иска зам.-министър от ГЕРБ. Обадих се да го попитам защо е казал, че може да приеме максимум съветник от нашата партия. Той ми отговори, че е защитил дипломна работа и бил обещал неговата ръководителка да стане зам.-министър. Заявих му, че ще настоявам за зам.-министър от ГЕРБ, а той каза, че ще си подаде оставката“, обясни ситуацията Борисов.

„Сега се разсърдиха, искат да подпишем споразумение, вие ще подпишете, ние ще командваме“.

„Тези хора изпитват невероятен страх от „Възраждане“. Искам да напомня, че те не са страшни, ще станат, ако ги спираме с административни мерки. Колегите от „Възраждане“ казват, че са за еврото през 2043 година, ние сме за еврото от 2023 година. Компромисът е 2024 година, пряко сили 2025 година“, заключи иронично лидерът на ГЕРБ.

„Вкарахме България в чакалнята на еврозоната, активен участник в това беше и шефът на БНБ Димитър Радев, затова искаме да остане още един мандат, защото се е доказал. ПП се разсърдиха“, заяви лидерът на ГЕРБ. И уточни, че парламентът може да промени датата на референдума за запазване на лева.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *