Българският Червен кръст продължава да помага на пострадалите от наводненията

ТОП НОВИНИ

Българският Червен кръст (БЧК) продължава да оказва помощ на засегнатите от наводненията след проливните дъждове, съобщиха от организацията. Представители на БЧК от първите часове са на терен и оказват помощ и съдействие на засегнатите от наводненията в областите Монтана, Видин, Враца и София-област. Прави се оценка на щетите и се предоставя най-необходимото.

От резерва на областните съвети на организацията са раздадени минерална вода, подкрепителни закуски, почистващи препарати. В резултат на огледите на място във всички засегнати райони и оценката на щетите, БЧК незабавно предостави 500 литра вода за три детски градини в Етрополе.

Пет тона почистващи, перилни и миещи препарати, дезинфектанти, както и дрехи от Централния резерв са предоставени на Берковица и други засегнати населени места в област Монтана. В петък са раздадени почистващи и хигиенни материали на над 50 семейства.

За село Лиляче в област Враца са предоставени постелъчно бельо, одеяла и дрехи.

От Червения кръст посочват, че следят обстановката и при необходимост имат готовност да мобилизират допълнителен ресурс от бедствения си резерв за подпомагане на най-нуждаещите се.

Днес премиерът Николай Денков заяви във Враца, че благодарение на адекватната реакция на кметовете и областния управител, и с помощта на противопожарните служби и военните, е преодоляна най-голямата криза.

По думите му предстои описване на щетите по отношение на разрушената инфраструктура. Предстои и подаване на заявления за помощ от страна на пострадалите хора, за да може до края на месеца да им бъде изплатена.

//focus-news. net

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *