Дамян Дамянов е назначен за заместник-министър на МЗХ

ТОП НОВИНИ

Инж. Дамян Дамянов е новият заместник-министър на земеделието и ще отговаря за горите. В продължение на 10 години той беше  директор на Югозападното държавно горско предприятие и преди 2 месеца изненадващо бе освободен от служебното правителство.

В първото блиц-интервю за програма „Хоризонт“ на БНР Дамянов  заяви, че е поканен като експерт и като такъв е приел поста заместник-министър.

Дългогодишният директор на едно от най- големите държавни горски предприятия сяда в горещия стол на заместник-министър с ресор „Гори“. Това  според колегите му е доказателство за неговата експертност и ще внесе успокоение сред професионалната гилдия след изненадващото му и без мотиви освобождаване  от ЮЗДП точно преди два месеца.

Дамян Дамянов  неведнъж е настоявал за законодателни промени, които да  гарантират  опазването на горите и сигурността на хората, работещи в сектора. Това са и първите му задачи  като заместник-министър: 

„Трябва да бъдат направени такива законодателни промени, които да подпомогнат дейността на колегията“

Дамян Дамянов стана популярен с  управленския си похват в ЮЗДП  за чести ротации на директори на горски стопанства , с цел да не се допуска  политическа и икономическа зависимост по места. Дали ще продължи  да е партийно дистанциран и като заместник-министър?:

„Ние не можем да избягаме от политическата среда.

На въпрос какво би го отказало от поетата отговорност  към политиката в горите, заместник-министър  Дамян Дамянов призна:

„Прекомерен натиск, но се надявам, след като оцелях толкова години, да няма такъв“.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *