Проф. Владимир Чуков: Има подготвено споразумение между Москва и Киев в рамките на 15 точки

България ВОЙНАТА В УКРАЙНА ПОЛИТИКА

Киев и Москва вече имат подготвено споразумение за примирие в рамките на 15 точки“, това каза в предаването „Твоят ден“ по Нова нюз международният анализатор проф. Владимир Чуков.

Според него вече има знаци за това – освобождаването на кмета на Мелитопол, изказването на Зеленски, че Украйна няма да става член на НАТО. За него нейната сигурност може би ще бъде гарантирана чрез двустранно споразумение или със САЩ, или Великобритания.

Проф. Чуков смята също, че руските войски в момента осъществяват демилитаризацията на Украйна като унищожават военни обекти.

„Русия се е съгласила да се оттегли от всички територии, които досега е окупирала, проблемни са Луганск, Донецк и Крим. Може да се стигне до подялба на тези три територии, не е ясно как това ще стане. Това е натиск от страна на Русия“, заяви още той.

За него е много е важно каква ще бъде украинската армия след това.

„Русия иска гаранции, че няма да бъдат застрашавани от територията на Украйна. Руснаците искат Украйна да има такъв статут, който да корозира нацията“, добави той.

„При преговорите няма как Русия да не отстъпи, те няма как да издържат на постоянните икономически и финансови рестрикции. Те не могат да си позволят дълго време да водят военни действия“, убеден е проф. Чуков.

„Притеснява ме, че ще има много разчистване на сметки между руснаци и украинци. Ще има много дела спрямо руснаците“, каза още той..

Посещението на министъра на отбраната на САЩ у нас е знак и послание, че трябва да сме по-твърди в позициите си като член на НАТО/trud.bg

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *