Главният прокурор замина за Страсбург, а ВСС обсъжда дали да отложи отново заседанието

ТОП НОВИНИ


Главният прокурор напусна заседанието на пленума на ВСС заради пътуване до Страсбург, където той ще бъде изслушван от Европейския парламент. Членовете на ВСС продължават дискусиите относно това дали трябва да бъде продължено заседанието, предаде  „Фокус“. 

Преди напускането на заседанието Гешев заяви, че предварително е уведомил кадровиците за своето пътуване. Той уточни, че ще стане ясно през утрешния ден защо е трябвало да замине за Страсбург. 

Министърът на правосъдието отговори, че и той е трябвало да пътува, но няма присъства, а вместо него там ще отиде заместник-министър. 

Част от кадровиците застават зад позицията, че ако бъде отложено заседанието, съществува хипотеза, в която главният прокурор може да поиска ново отлагане, ако пленумът реши да се събере в четвъртък. Причина за това би могло да стане обръщението към народа, което се Гешев трябва да направи тогава. 

Според други членове на ВСС не е уместно процедурата да бъде продължавана без присъствието на обвинител номер едно, тъй като това може да породи съмнения относно легитимността на процеса.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *