Учениците от VII СУ в Благоевград вече ще играят на изцяло ремонтирана спортна площадка в двора на училището

ОБЩИНА БЛАГОЕВГРАД СПОРТ

Кметът на Благоевград Илко Стоянов и директорът на VII СУ „Кузман Шапкарев“ Лилия Стоянова прерязаха лентата на основно ремонтирана спортна площадка в двора на учебното заведение.


По време на церемонията бе отслужен и водосвет за здраве от отец Андон Шавулев от благоевградския храм „Въведение Богородично“.


Възпитаници на училището заедно с техните преподаватели бяха подготвили специална програма. Те направиха демонстрация по баскетбол, в която спортни умения показа и кметът Стоянов.

Мажоретният състав към VII СУ също взе дейно участие в събитието.


Дворът на учебното заведение бе изпълнен с ученици, учители и родители, които бяха поздравени от кмета.
„Благодаря на ръководството на училището за инициативността и старанието, които влага във всяко едно начинание. Радвам се, че заедно успяхме да направим още една стъпка към нещо съзидателно, нещо градивно за децата. Скъпи ученици, бъдете здрави, спортувайте, играйте, играйте, защото играта е част от живота“, каза в част от приветствието си кметът Илко Стоянов.

Директорът Лилия Стоянова изказа своята благодарност за подкрепата на Община Благоевград.
„Най-хубавото нещо е, че тази площадка е пълна с деца. Спортът е дисциплина, той е път към върха, спортът е здраве“, каза Лилия Стоянова.

Спортната площадка е ремонтирана с подкрепата на Министерство на образованието.

Сред извършените дейности по време на основния ремонт на спортната площадка са: полагане на асфалтобетонова настилка, боядисване на съществуващи съоръжения и монтаж на нови такива, монтиране на ограда и усилена метална конструкция и др.


Кътът за спорт се използва от близо 1000 ученици, възпитаници на учебното заведение.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *