Румен Петков с ирония: Путин е застрелял Ангел Христов, вкарал го е в страната и после го е застрелял още веднъж

България

„Тези двама души (братя Галеви-б.р.) работеха много активно срещу борбата с наркотрафика и с наши партньорски стратегически служби. Услужливо изпускаме това как двамата са излезли от България.

Мисля, че е съвършено ясно, че 2012 г. председателят на комитета по изпращане на тези двама души в чужбина е тогавашният министър-председател Борисов“, заяви в предаването „Тази сутрин“ Румен Петков, бивш министър на вътрешните работи.

Той подчерта, че сме в навечерието на годишнина, „откакто ни посети един самолет със статут на хвърчило мой набор“.

„Кой дойде с него? Аз питах дали не е някой от постоянно разширяващата се диаспора в Дубай, дали не е Брендо, който търсим ние, Италия, Румъния, но Зеленски му даде украински паспорт и го направи недосегаем за ЕС. Тук председател на комитета по посрещането е Кирил Петков. Някой ще каже ли какво дойде с този самолет? Днес председателят на комитета по изпращане и по посрещане правят коалиция“, каза Петков.

По думите му ние институционално не се интересуваме тези хора къде са.

„Днес някой ще излезе ли да каже, че братя Галеви не са си дошли със самолета“, добави той.

Той обясни, че не поводът за срещата му с братя Галеви е повод (и причина) за оставката му като вътрешен министър.

По думите му, той разговарял с братя Галеви за наркотрафика. По предложение на служител на Националната служба за сигурност била организирана срещата с братя Галеви, но служителят провалил специалните разузнавателни средства и Петков го уволнил. Има доклади, има материали и каквото кажа по случая, ще е спекулативно, отказа да коментира Петков повече подробности.

Институционално никой не се интересува тези хора къде са и какво правят, добави Румен Петков.

Той отсече, че неговата душа не е сладкарска витрина и няма да каже още кои министри са се срещали с братя Галеви.

Румен Петков с ирония отбеляза, че най-вероятно руският президент Владимир Путин е застрелял Ангел Христов, вкарал го е в страната и после го е застрелял още веднъж.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *