Радев: Не очаквам целувката между Борисов и Петков да роди нещо друго, освен отвращение

България ПОЛИТИКА

На фона на войната в Украйна, на растящото напрежение в Косово, проблемите в енергетиката, в свързаността, в бъдещето на нашия континент, важна тема в моите разговори ще бъде и въпросът за разклатеното доверие и разклатената европейска перспектива на България след срамните записи от Националния съвет на „Продължаваме Промяната“ и последвалите самопризнания на лидерите. Тези събития ни отдалечават с огромни крачки от Европа. Това коментира пред журналисти президентът Румен Радев в Молдова, където присъства на срещата на върха на Европейската политическа общност.

„Като ценности и морал, като принципи и начин на правене на политика и всъщност тези записи пометоха миловидната евроатлантическа фасада и разкриха озъбеното лице на една пълзяща диктатура и фанатизъм. Като заявка за тежки закононарушения, за чистки, подписани с кръв, за погром в институциите, за държавна измяна и всичко това дискредитира европейски лидери. Европейската преса гърми с негативни коментари за България. Това е позор, който се изля върху лицето на нашата страна“, заяви Радев.

Според него, въпреки мрачните разкрития, България ще се съхрани като нормална, демократична европейска държава.

По отношение на преговорите за съставяне на кабинет, Радев каза, че България трябва да има редовно правителство. Твърди, че то трябва да бъде нормално, да почива на ясни, демократични принципи и най-вече – да работни за България.

„Не очаквам целувката между Борисов и Петков да роди нещо друго, освен отвращение, а то не води до доверие и устойчиви решения“, посочи президентът.

/бнт

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *