Кирил Петков обяви каква е главната причина за днешната атака срещу ПП-ДБ

ТОП НОВИНИ

„Трябва ни редовно правителство, което да реформира службите и да вкара България в Шенген. Това е главната причина за днешната атака“.

Това съобщи Кирил Петков на извънреден брифинг с парламента. 

„Наблюдаваме как днес имаме координация на проруските сили в България, включително „Възраждане“ тази сутрин, а след пресконференцията и БСП„, допълни той.

И припомни, че шефът на ДАНС е осигурил охрана на редовен депутат снощи в 22 часа. „Само да припомня, че ДАНС никога не охранява отделни лица, защото няма такива правомощия“. И попита: „Стана ли за ДАНС Радостин Василев стратегически обект? Президентът знае ли за тези среднощни разговори между шефа на ДАНС и този депутат?“.

Емил Димитров-Ревизоро: Трансферният прозорец за Гела е открит. Той се е доказал, „професионалист“ е и вече веднъж го е правил

„Възможно ли е в този разговор някой да е спрял пускането на всички записи, които бяха подготвени?“

„Ясно искам да кажа, че никой не може да влияе на нашето силно желание да направим реформи. Открито заявяваме, че всеки кандидат, който ще предложим, за бъдещите назначения в службите ще държим да има чисто минало, да не е бил част от престъпна група в България или Европа“, категорично заяви Петков.

И защо президентът продължава да бави мандата“, попита той.

Призовавам всеки български гражданин да изслуша този запис от Националния съвет и да види, че не искаме да направим нищо лошо.

„Не съм изслушал записите, които са качени. Ние също трябва да изслушаме целия запис, за да разберем дали и какви манипулации има“, уточни Петков.

„Получих информация, че е имало и записи от залата на Народното събрание, както и от други места“, разкри съпредседателят на ПП.

От ПП разкриха как са били записвани и какви игрички върти Радостин Василев: Това е един емоционално нестабилен човек

На въпрос дали са обещавали нещо на Радостин Василев, за да не пусне записите, Кирил Петков отсече, че няма такова нещо. 

„Нямаме си доверие с ГЕРБ, затова това наше разбирателство не може да се нарече коалиция, а правим всичко за доброто на България“.

„Акад. Денков в момента говори с всички министри. Някои от потенциалните министри са съгласни да участват в бъдещо управление, други отказват поради лични причини“.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *