В училище: Деца стреляха по съученици с пластмасови сачми

ТОП НОВИНИ

Екшън в столичното 53-то училище “Никола Хрелков“. Деца стреляха с пистолет с пластмасови сачми по други деца. Има наранени ученици.

Малко преди 18 часа на 23 май, в столичното 53-то училище деца от четвърти клас играят футбол. Секунди по-късно играта им е прекъснати от изстрели от страна на други 12, 13- годишни ученици.

Около 10 пълнителя били изстреляни по играещи деца, като всички са уцелени, а някои дори са наранени, защото са уцелени по главата, врата и рамото. Не е ясно защо се стига до тази стрелба. Децата са помолили нападателите да спрат да стрелят по тях, но продължили. Цялата ситуация се разиграла около 20 минути.

„Ами играхме на това игрище футбол и дойдоха може би шестокласници със сачми, даже още преди да влязат започнаха да ни стрелят и ние се опитвахме да им кажем да спрат, даже излязохме от училището и те ни подгониха“, каза едно от пострадалите деца.

„Започнаха много да ни стрелят. Уцелиха ни по главите, в корема и ръцете“, допълни друго.

Уцелени с жълти пластмасови топчета –  децата описват оръжието като айрсофт пистолет.

„Пистолет, който има пластмасови и метални топчета, а момчето, което ни стреляше сигурно ни стреляше, защото сигурно има някакъв проблем“, допълни детето.

Децата изпитали силни болки. Част от тях са насинени и със спукани капиляри. Свидетел на стрелбата става и Изабел.

Бой в Механотехникума във Враца: Каква е причината?

„При което се чу един писък, съответно едно дете беше уцелено в главата и след което едно във врата. След това един четвъртокласник започна да се моли на тези, които стреляха да спрат. Според писъците, които чухме с най-добрата ми приятелка така както бяха уцелени децата не беше добре изобщо. Мисля, че се познаваха, но не ми изглеждаше сякаш да имат някакви проблеми във взаимоотношенията, съответно тези, които ги стреляха бяха на възраст 12, 13- годишни“, разказа тя

След като деца стрелят по деца – извършителите бягат в посока парка на Горна баня.

„Стана ни гадно, нямаше как да се замесим просто наистина беше ужасно. Минаваха хора, тези, които стреляха не се съобразиха и с това. Тук имаше една майка и един баща с техните две малки деца, които също слава богу също не бяха уцелени, но никой нищо не можа да направи по въпроса“, разказа още тя.

Вечерта не е имало персонал в училището, заради 24 май. Децата не са видели да е имало и охрана на работа.

„Като цяло бяхме доста изплашени. Едно от тези, които стреляха знам, че беше в това училище, но го изгониха, заради нямаше добро възпитание“, добави свидетелката.

Подобна ситуация се случва за първи път, допълват учениците. А от училищното ръководство отказват да коментират инцидента.

/новини бг

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *