Кабинетът на Габриел: Колко министри ще имат силите, които ще го подкрепят?

България ПОЛИТИКА

ГЕРБ-СДС и „Продължаваме промяната – Демократична България“ са обсъждали подкрепа за втория мандат, научи bTV от няколко източника.

Преговорите между ГЕРБ-СДС и „Продължаваме промяната – Демократична България“ не са прекъснали. Източници на bTV от двете страни потвърждават, че е обсъждано съвместно управление и подкрепа за втория мандат.

Продължаваме промяната“ отказа да коментира темата.

В студиото на „120 минути“ Надежда Йорданова обясни, че постигне ли се договорка с ПП-ДБ, то тя ще бъде подложена на обсъждане във всички органи на двете формации, както и в самата коалиция.

Каква ще е развръзката – ще научим в утрешния ден.

Точно в 15 часа Мария Габриел ще представи в президентството съставът на своя кабинет. Имената се пазят в дълбока тайна, но ДПС и „Има такъв народ“ ще имат свои министри.

Любен Дилов-син: Ротационен премиер ми изглежда много сложно

Докато не бъде договорено всичко, нищо не е договорено, посочи в предаването „120 минути“ депутатът от ГЕРБ-СДС

Трите парламентарни сили ще разпределят 20 места в Министерския съвет.

Мандатоносителите залагат на експерти и не губят надежда, че ще получат 121 гласа или възможност този проектокабинет да бъде избран и от парламента. Засега кабинет „Габриел“ има 116 гласа.

„Има и един по-елегантен начин да се случи това правителство, ако ДБ не желаят да натиснат копчето „за“. Могат просто да не гласуват, защото тогава 116 ще бъдат достатъчни“, коментира в „Тази неделя“ Делян Добрев от ГЕРБ-СДС.

Делян Добрев за проектокабинета „Габриел“: Няма бивши министри на ГЕРБ

Броят на министрите ще е пропорционално разпределен между подкрепящите партии, ГЕРБ ще имат между 13 и 15, уточни той

Партньорите от Продължаваме промяната не очакват изненади от парламентарната група на коалицията и са убедени – „не“ на правителство с първия мандат. Ще предложат свое с втория.

Подкрепа за първия мандат няма да дойде и от „Възраждане„, потвърди лидерът на партията Костадин Костадинов. Против кабинет „Габриел“ взеха решение да гласуват и от БСП.Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *